Maca z Peru

Peruánský kořen Maca pochází z And. Místní obyvatelé používají tuto rostlinu,resp. její část,po staletí. Jde o jednu z nejvýše rostoucích rostlin na světě, odolává velmi nepříznivým klimatickým podmínkám And. Mnozí odborníci Macu srovnávají s ženšenem.
Maca je přírodní zdroj důležitých látek - proteiny, vláknina, vitamíny (A, B1,B2, B12, C, E), minerální látky (vápník, železo, fosfor, měď, zinek, hořčík, draslík, mangan, sodík, jód). Má vysoký obsah základních aminokyselin, důležitých nenasycených mastných kyselin.


 

 

Použití:
•  regeneruje organismus, posiluje vitalitu  •  celkové zvýšení  odolnosti organismu  •  mírní deprese, psychické vyčerpání, neurózy, chronickou únavu
•  zlepšuje paměť a schopnost učit se  •  udržovat pevnost kostí a sílu svalů, užívaná delší dobu pomáhá udržet dobrý zrak a sluch  •  osvěžuje paměť, dodává   vitalitu a tím posiluje sebevědomí  •  mírní vedlejší účinky chemoterapie (radioterapie)
  •  usnadňuje hojení ran  •  podporuje léčbu anemie, tuberkulózy, akné, nechutenství  •  napomáhá předcházet vzniku osteoporózy  •  vyhledávaný doplněk stravy sportovců